onsdag 29 september 2010

Tävling

Hos Millah finns just nu en tävling där man har chans att vinna en valfri tavla från barntavlor.se , helt underbara motiv! Vår favorit är "Ugglans födelsedagstavla".


De fyra första!

Dagen började med babysång på kyrkis. Ivar var på ett strålande humör, trots minimalt med sömn i natt.
Vid halv tolv mötte vi upp mammor och tjejer i föräldrargruppen (Ivar är enda killen) för att äta lunch på Ikea. Det är ett av våra favoritställen att luncha på; gott om plats och billig mat (suveränt att barnmat ingår vid köp av varmrätt). Efter maten fick våra älsklingar leka av sig på barnavdelningen...många härliga skratt hos både liten och stor. Och det bästa av allt: Ivar stod själv en lång stund och gick sedan fyra steg! Älskade prinsen, du är bäst!
Efter middagen väntar en långpromenad i solen, sedan ska vi mysa & busa, resten av kvällen.




tisdag 28 september 2010

Ännu en blåsig dag

Har haft en mysdag med lillprinsen. Passade på att mocka och fixa i ordning lite i stallet, medan Ivar sov. Eminent har varit helt tokig när det har blåst så mycket, galopperat runt i hagen och sparkat bakut. Han är en riktig piggelin, den där 25-åringen!
Eftermiddagen har vi varit inne och busat och eldat i vedspisen, så härligt!! Ivar provade att äta banan själv med en sked...generös som han är, blev det en bit till honom och en bit till Tekla.
Ikväll var det föreläsning på jobbet: "Udda djur och exotiska sällskapsdjur", mycket intressant. Då Linus är i Skåne, fick morfar komma hit...de hade haft en riktig mysstund, Ivar slog igen de blå lagom till vällingens sista droppe. Du är suverän morfar!!


Härligaste Ivar

Enbärsdricka

På morgonpromenaden idag, hittade vi mängder av enbär.. Kanske man skulle ge sig på ett försök att göra enbärsdricka? Egentligen en härlig juldryck, med mustkaraktär, som jag är mycket förtjust i. Har några tomma glasflaskor i brygghuset...vet att mamma har en "safta & sylta"-bok med många gamla recept i...det tål att tänkas på!!






                                             

måndag 27 september 2010

Hösten är här

Höstvinden viner runt husknuten och regnet smattrar mot rutorna...mer höst än så blir det inte! Jag älskar hösten - det är min favoritårstid! De klara, kyliga dagarna och de underbara färgerna. En långpromenad i regnrusket kan faktiskt också vara riktigt härligt! Frukt och bär finns det i massor. En och annan äppelpaj ska vi nog också hinna med;-)
Dags att se över trädgården inför vintern; plocka in trädgårdsmöblerna, kupa rosorna, klippa häcken och plantera vårlökar. Drömmer om ett hav av blåa scillor under fruktträden...om några år så...

Tandborsten väntar, godnatt på er!

lördag 25 september 2010

Dagens bus


Ett, två, tre och...


...dyyyyyyk!













Ivar har dykövning med badankan, hundarnas vattenskål är ju bästa stället! Tekla (pigg som en nötkärna igen) håller sig på behörigt avstånd i bakgrunden.



Vår lilla goding har haft tjejbesök idag...bjöd hem mammor och barn från föräldrargruppen på fika. En prins och tre prinsessor på nya äventyr...är så härligt att se dem!!
I eftermiddags visade Ivar prov på en ny färdighet; snart dags att upptäcka världen lite högre upp. Än har han lite för bråttom, men det är klart...den som springer kommer ju fortare fram!

onsdag 22 september 2010

What a day

Vilken jäkla dag, hade jag vetat att den skulle bli som den blev, då hade jag minsann stannat kvar i sängen!
Strax efter frukost verkade Tekla fått jätteont i magen. Ringde djursjukhuset och fick en tid med en gång.
Där togs blodprover och röntgenbilder. Massor av mat och gaser i mage/tarmar. Inskrivning för dropp och ordentligt med smärtlindring.
Åkte hem och gick på sångstunden på kyrkis, behövde skingra tankarna en stund.
Så ringde Linus och berättade att han var försenad hem från Kristianstad, där han varit på jobb under fm. Jag skulle börja jobba kl 13, fick ringa gammelmormor & gammelmorfar för att be dem komma och se efter Ivar tills Linus kom hem.
Resten av dagen, försvann av bara farten. Tekla har fått komma hem på prov, men ännu vet vi inte vad som hänt med henne.
Skulle gått ut och ätit ikväll med några jobbarkompisar...men när jag kom ut ur duschen och Linus säger att Ivar slagit sig i munnen (har antagligen ställt sig upp i spjälsängen och trillat) , ja då höll jag på att bryta ihop. Middagen blev cancelled och nu ligger jag nerbäddad i sängen och...bara finns.
Hoppas att TV4´s "Välkommen åter" kan få mig på lite glad igen...om inte annat, så väntar en ny dag imorgon - ett oskrivet blad, fullt med möjligheter.

tisdag 21 september 2010

Gäsp

Jisses vad trött jag är...har haft fullbokat schema både igår och idag; babysim, 1-års kalas, möte, jobb...
Dagarna går sååå fort, helt makalöst.

Ikväll tog Ivar, jag och Tekla en riktigt lååååångpromenad med en mamma och dotter från föräldrargruppen. Småttingarna sov och vi pratade...den promenaden varade i nästan två timmar - dagens motion var därmed avklarad!

Nu är det läggdags, imorgon väntar en ny, härlig dag. Godnatt & sov gott!!

söndag 19 september 2010

Så här blev det...



Handfat & badrumsskåp från IKEA`s "Lillången"


"Lillången"-serien har flera smarta detaljer,
 som gör att man får in mycket i badrum med liten yta.


Blandare från Westerbergs "Classic"


Hafa`s "Igloo"


Utsikt från tvättstugan

lördag 18 september 2010

Regn & rusk

Vilket höstväder det har varit idag! Linus och Alice var uppbokade på hemvärnsövning, så Ivar och jag bestämde oss för en tur till Ikea. Och tur var väl det, för mattan som vi spanat på till vardagsrummet, låg och väntade på oss på fynd-avdelningen för fantastiska 95 kr. Inte klokt, vad bra det kan bli ibland ;-)

I eftermiddag har vi plockat i ordning i badrummet och börjat röja undan allt efter renoveringen. Lister och dörrfoder är kvar att fixa, innan allt är klart. Kan nog bli en förhandstitt imorgon :-)

Snart dags att krypa till sängs, jobbar nämligen imorgon.

Ha en härlig lördagskväll!

torsdag 16 september 2010

Kärlek vid första ögonkastet...

...ja, det blev det i somras när vi var på semester i Helsingborg. Var inne i en butik som heter Gömstället och där på en hylla satt den...en underbar liten gris...helt ljuvlig!!! Sonen och hans mamma blev helt förälskade!!!
Har ångrat att vi inte köpte den då. Ivar strålade som en liten sol, när han hade den i famnen.
I veckan besökte vi en ny butik inne i Kalmar, Sagopalatset hette den. Massor av mysiga saker till baby & barn. Och uppe på en hylla, fick Ivar syn på grisen!! Älskade ungen blev så lycklig, släppte den inte en sekund i affären. Givetvis fick den följa med hem och "Pigge" är helt klart Ivar´s favorit gosis!!!

onsdag 15 september 2010

Naturens under

En stund i trädgården - ljuvligt för själen!















tisdag 14 september 2010

El grande finale

För en halvtimme sedan åkte mattläggaren. Nu är tvättstugan och badrummet redo för finalen, att sätta in alla saker såsom handfat, toalettstol, duschväggar mm. Ska bli sååå spännande att se slutresultatet. Kommer det att bli lika bra som vi hoppas? Imorgon vet vi!

Har idag hunnit med en fika (och fylla på vattendunkarna) hos mamma/mormor.  I eftermiddags var det dags för ett studiebesök på ännu ett dagis.. Det här valet känns lika betydelsefullt, som det vi ska göra 19 september. Och, jag tror att vi börjar närma oss ett beslut...

Bjuder på en förhandstitt på projektet med stort P:
(vä: tvättstuga, hö: badrum)

lördag 11 september 2010

Funderingar

Jisses vad tiden går fort!
Idag har vi hunnit med massor, så skönt att kunna hålla tidsplanen när det gäller renoveringen. Golvmattan är ute ur tvättstugan och ikväll kom väven upp på väggarna. Imorgon ska det målas för glatta livet! Dessutom ska vi hinna med att fira min kusin Angelika som blir 18 år idag, grattis tjejen!

Igår var Ivar och jag på studiebesök på två dagis, tillsammans med några mammor från föräldrargruppen. Gäller att man är ute i god tid, för att hinna fundera och spekulera på vad som kan bli bäst för vår lille prins. Det första stället var ett traditionellt dagis med fem (?) avdelningar, varav den ena bara var för barn mellan 1-2 år. Det dagiset kommer att flytta till helt nybyggda lokaler i juli 2011 :-) På det andra stället var det tre dagbarnvårdare som gått samman och hade sin verksamhet i ett äldre hus, centralt belägen i vår tätort. Mysig innemiljö med charmiga rum. Nackdelen var just den lilla ytan; hur blir det med ljudvolymen när 18 barn ger järnet?
Ja jäklar vad här behöver funderas och diskuteras...utmärkt tillfälle imorgon under målningen!

onsdag 8 september 2010

Uppdatering

Badrumsrenoveringen är i full gång. Allt är bortplockat från både badrummet och tvättstugan. Från och med i morse är vi även utan vatten och kommer så vara tills nästa vecka. Känns som en evigheeeeeeet tills dess! Det blir verkligen en utmaning!
I helgen ska vi spackla, slipa, sätta väv och måla i tvättstugan. Måndag morgon kommer mattläggaren :-)
Vi har valt Aqualon pacific 5842 (golv) och Onyx fifties cream (vägg).
Imorse var det premiär för babysång på kyrkans öppna förskola. Träffade två mammor från föräldrargruppen, jättetrevligt! Givetvis hann vi med att fika också, innan det var dags för hemfärd.


 Aqualon pacific       Onyx fifties-mönstret

måndag 6 september 2010

Bästa vänner!

"En vän är någon som ger dig friheten att vara precis den du är".

Arabvalacken Eminent & baggen Zlatan är allra bästa vänner!






söndag 5 september 2010

Mission completed, nästan!

Nu är karmarna på plats och fönsterbågarna ligger i garaget och torkar efter sista målningen. Tack, tack SMHI för det fina helgvädret! Vad hade vi gjort om regnet stått som spön i backen?! Imorgon kommer snickaren och nu håller vi tummarna att badrummet är färdigt om en vecka. Blir en utmaning att klara sig utan just det rummet, särskilt då man har en bebis, men det ska säkert ordna sig...(läste en artikel i vår morgontidning om en familj som hamnat i tvist med sin hantverkare och nu varit utan badrum i 75 dagar...fy sjutton...).
Här kommer före och efter bilder från utsidan:


fredag 3 september 2010

It´s time!!

På måndag morgon kommer snickaren som ska fixa badrum och tvättstuga. Jippie!! Det betyder i sin tur att familjen Gudmundsson nu får lägga på ett kol för att hinna byta fönsterna. När jag åkte till jobbet, tog Linus fram kofot, hammare och reglar. Ett par timmar senare, var första fönstret på plats. Härligt! (och det firades såklart med varsin chokladbit!).
Tänkte visat bilder, men fick med mig fel sladd till kameran...typiskt!
Ha en härlig fredagskväll!

torsdag 2 september 2010

10 månader

Jisses, vad fort tiden har gått! Ivar fyllde månad idag, det firade vi med öppna förskolan och sedan en tur till Ikea. Älsklingen fick önska sin favoritlåt på sångstunden, sken som en sol! Därefter åkte vi och mötte upp mormor på Ikea, lunchtajm! Passade på att se om vår slutsålda badrumslampa kommit in igen...men tyvärr inte :-(

Eftermiddagen avslutades med ett besök på Modehuset. Hittade byxor, strumpor och en kofta till Ivar, mycket välbehövligt!! Lillprinsen, som varit på strålande humör hela dagen, somnade som en stock så fort vi kom hem. Det tar på krafterna att leka med bebiskompisarna och sedan shoppa :-)

          
         Leker tittut...                                                 

                  

...med grodan!!

onsdag 1 september 2010

Målning och morfar-bus!

Idag har fönstermålning och plantering stått på schemat. Snart ska badrum och tvättstuga renoveras och de gigantiska fönsterna i dessa rum, skall äntligen bytas ut till mer passande! De nya fönstren står nu i garaget och väntar på att första lagret fönsterfärg skall torka.

Har också tagit mig i kragen och planterat två rhododendron-buskar "Cunningham´s white", som inhandlades för si sådär två veckor sedan...nu står de på ena sidan av altanen och jag tror det kan bli riktigt bra.

Ikväll kom mormor, morfar och morbror över på fika. Äppelmarängpaj med vaniljglass - mums! Morfar-bus blev det förstås en hel del och innan vällingdax, hjälpte morbror Martin till med tandborstningen.