tisdag 2 februari 2016
Semlemuffins
Februari är semlans tid och idag hade vi efterlängtad premiär! Barnen hjälpte såklart till med att baka och resultatet blev en variant av den klassiska semlan; semlemuffins med smak av kardemumma.
Semlemuffins
100 g smör
4 ägg
3 dl socker
1 dl mjölk
4 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 nypa salt
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken.
Blanda de torra ingredienserna, häll i äggsmeten tillsammans med smör/mjölk.
Fyll 12 st stora muffinsformar.
Grädda i 200 grader, mitt i ugnen ca 12-15 minuter.
Låt muffinsarna svalna på galler under bakduk, skär sedan en trekantig bit av toppen, fyll med mandelmassa och grädde. Pudra florsocker över semlemuffinsen innan servering.
Jätte bra blogg! Tack så mycket :)
SvaraRadera