onsdag 28 december 2011

Lingonpannacottapaj


Mmm, lingonpannacottapaj på pepparkaksbotten...att avnjutas en regnig decembereftermiddag tillsammans med en fin vän och sötaste barnaskaran.
Jag älskar att ha jullov, helt enkelt!
Receptet på denna lite juliga kaka kommer från Helena med bloggen Bara en kaka till, en fantastisk inspirationskälla.
Håll tillgodo:

25  pepparkakor
75 g  smält smör

3 gelatinblad
3,5 dl grädde
0,5 dl socker
200 g philadelphiaost
2 dl rårörda lingon

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, ställ åt sidan.
Krossa pepparkakorna, blanda ihop med det smälta smöret. Tryck ut pepparkaksblandningen i en form med avtagbar kant. Grädda i mitten av ugnen 175 grader, ca 6-8 minuter. Ta ut och låt svalna.Koka upp grädde och socker. Ta av från plattan och rör ner gelatinbladen. Tillsätt philadelphiaosten och de rårörda lingonen. Se till att allting blandar sig väl!
Häll blandningen i pajformen, låt stå en natt i kylen. Mmm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar