onsdag 3 oktober 2012
Äppelris
Söndagens äppelplockning hos gammelmormor & gammelmorfar gav en välfylld korg. Igår passade jag på att göra en mellanmålsfavorit, nämligen äppelris. Ett enkelt och gott mellis, som jag tyckte mycket om när jag mindre. Bäst är det kallt i en skål med mjölk, men det går likabra att äta ljummet. Prova dig fram vettja!
Äppelris
1,5 dl grötris
3-4 äpplen
4 dl vatten
ca 2-3 msk socker
Skala & tärna äpplena. Koka upp vattnet, häll i grötris och äppeltärningar. Låt koka ca 20 minuter på svag värme. Rör om då & då.
Smaka av med socker (beroende på äpplenas syrlighet kan det behövas mer eller mindre socker än vad som angivits ovan). Rör om tills sockret smält.
Serveras varmt eller kallt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums! Hur mås det annars? hur många veckor är det kvar? kramar Therese
SvaraRaderaDu bakar och lagar så mycket spännande saker! alltid skoj med nya recept som man får här inne! bara toi dagar kvar nu ju, så skoj!! Kram
SvaraRadera