Härliga dagar i solen slukar energi. Och när magarna börjar kurra hos både liten och stor, är det suveränt med mellis som kan plockas fram och serveras på bara någon minut! I helgen har vi gjort dessa pizzabullar, som avnjutits i gröngräset. Jättegoda och det bästa är att de med fördel kan ätas både varma och kalla!
Pizzabullar 24-32 stycken
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
0,5 tsk salt
ca 12 dl mjöl (bland gärna med ex grahamsmjöl)
1 tsk bakpulver
Tomatsås
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 tsk socker
1,5 tsk salt
1 tsk oregano
Fyllning
200 g finhackad skinka alt knaperstekt bacon
200 g riven ost
Pensla med uppvispat ägg, strö över oregano
Smula jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk, värm till 37 grader. Häll över jästen & blanda runt.
Tillsätt salt, mjöl & bakpulver. Arbeta ihop degen, låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Finhacka lök, vitlök & fräs i olivolja i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser, låt såsen koka på svag värma i 10 minuter. Låt svalna.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen & arbeta den en stund på mjölat bakbord.
Dela i två delar, kavla ut varje del till en rektangel 45 x 25 cm. Låt jäsa på bordet, täckt med bakduk i 15 minuter.
Bred ut 1,5 dl tomatsås på varje rektangel, lägg på skinka & riven ost. Rulla ihop från långsidan, skär 12-16 bitar av varje & lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg, strö över oregano. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Perfekta mellanmålet. Låter riktigt gott.
SvaraRaderaKram.
Yummie, pizzabullar är ju så gott! Perfekt mellanmål eller picnicmat :D
SvaraRadera