söndag 5 juli 2015

Jordgubbskaka


De senaste veckorna har sannerligen runnit iväg, husbygge och arbete stjäl den mesta av tiden. Juli och sommaren kom för några dagar sedan och nu gäller det att stanna upp och njuta! För maken och barnen väntar sköna semester- och sommarlovsdagar medan mamman här får arbeta några dagar till. 
För mig innebär sommaren mycket dofter och häromkvällen kittlades näsan av det somrigaste man kan tänka; solvarma jordgubbar. Strax utanför husknuten odlas de röda bären på många hektar och när vinden kommer norrifrån, bäddas hela vår lilla gård in i jordgubbsdoft. 
De varma sommardagarna avrundas ibland med en kvällsfika på altanen och häromkvällen njöt vi av en god jordgubbskaka. Receptet föll oss i smaken och jag vill gärna dela det vidare!

Jordgubbskaka
150 g smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
2,5 dl mjöl
3 ägg

jordgubbar

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något. 
Tillsätt övriga ingredienser, häll smeten i en kokosbröad form.
Dela jordgubbar på mitten och täck kakan.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Låt kakan svalna och ställ sedan i kylskåp någon timme innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar