tisdag 31 december 2013

Gott Nytt År!

           

måndag 30 december 2013

Trettionde december


Tänk vilken energi ledighet och tillsammanstid kan ge! Så pass att klädkammaren strax står klar att tas i bruk. Idag har mannen sågat och hamrat medan barnen och jag funderat över morgondagen eller aftonen, som storebror säger. Vi stannar hemma och firar. Det blir grillning förstås, vår egen tradition på nyår. Och dessert och sällskapsspel och kanske orkar vi hålla oss vakna till tolvslaget, kanske inte...Hursomhelst ska det bli skönt att äntligen få vända blad och hälsa 2014 välkommen!

torsdag 26 december 2013

Tjugosjätte december


Lugna och harmoniska juldagar avlöser varandra. Tid och rum spelar mindre roll och vi får kika i almanackan för att lista ut vilken dag det är ;-) Imorgon ska vi dock bege oss till Ikea för att kika på inspiration till vår blivande klädkammare. Men det är imorgon, nu väntar mer mys och en smakupplevelse från denna pralinask med exklusiv handgjord choklad. 

God fortsättning!

tisdag 24 december 2013

God Jul


Från oss till er; en riktig GOD JUL!

söndag 22 december 2013

Fjärde advent


I vardagsrummet, knoppig amaryllis eller riddarstjärna som den också kallas, i en glasburk fylld med julnötter. 

Denna fjärde adventssöndag njuter vi av goda vänners sällskap, fikar och pratar om allt och inget. Vänner som funnits med länge och som nästan räknas in i familjen. När vi vinkat dem adjö, fortsätter dagen i stilla mak, utan planer och måsten. Bara en känsla av lugn och ro. 

Njut din adventssöndag!

lördag 21 december 2013

Julgran 2.0


Minns ni granen? Den som stod så grön och grann i stugan? Jo, just det...lillasyster virvelvind kunde inte släppa blicken från det barriga trädet eller framför allt från dekorationerna som den klätts med. Häromdagen fick den flytta ut till trädgården och bli en mötesplats för våra vinterfåglar. 
Ingen jul utan gran, så efter en promenad utanför husknuten fick vi med oss denna lilla söta. Och med en enkel ljusslinga blev den alldeles ljuvlig. Lillasyster? Ja, hon har annat att fundera på. Igår kunde vi, stolta som tuppar, konstatera att hon börjat gå. På riktigt. Under kvällen hördes applåder och heja-rop från huset i Råby och vad är väl då en gran, när en helt ny värld just upptäckts!

onsdag 18 december 2013

Fototriss - färgstarkt/färgglatt
Årets sista bidrag till fototrissen går under temat färgstarkt/färgglatt. I en skål på vardagsrumsbordet ligger (eller rättare sagt låg...) tre färgsprakande Ingrid Marie-äpplen. Min favoritsort så här års, både till smak och utseende. Och kanske lillasysters också :-) 
Som en grand final får någon av fototrissens deltagare dessutom chans att vinna ett presentkort hos Ving. Vilken julklapp! Här kan man kika på de andra bidragen.

tisdag 17 december 2013

fredag 13 december 2013

Lucia
Små tomtebarn på kyrkis luciafirande. En härlig skara i åldern åtta månader till fem år, hade bjudit in familj och vänner till luciatåg och skinksmörgås. Lucior, tärnor, stjärngossar, tomtar och pepparkaksgubbar sjöng traditionsenliga visor, som gick rakt in i våra hjärtan. Söta som socker var de såklart allihopa!

Njut din luciadag!

onsdag 11 december 2013

Elfte december


Storebror och vallhunden fångade i ett ögonblick av bus. söndag 8 december 2013

Andra advent

Andra advent i almanackan och vi har haft en fin söndag. Vid lunchtid började snöflingor att falla från skyn och vårt Råby blev än mer vintrigt. Riktigt mysigt, då jag på eftermiddagen hade bjudit hem kollegor från arbetet, till en pysselstund och fika förstås. Med sig hade de denna fantastiska lykta, så himla fin! Tack snällaste! Jag tycker jättemycket om den!

Kvällen har avslutats med bad för barnen och förberedelser för kommande vecka. Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa en stund innan det är dags att önska godnatt.

Trevlig advent!

fredag 6 december 2013

Storm


Imorse vaknade vi i ett mörkt hus efter stormens framfart. Timmar av vinande vindar resulterade i ännu ett strömavbrott. Frukosten fick lagas på vedspisen i köket och det blev en ganska mysigt stund, trots allt. Till storebrors stora glädje hade landskapet utanför fönstret förvandlats till vinter under natten. Som han längtat efter snö!

Under förmiddagen fortsatte julpysslandet. Hyacinter i vitt och rosa kläddes i mossa, fästes med jutesnöre och hängdes upp i hallfönstret. Enkelt och vackert! 


torsdag 5 december 2013

Femte december


I väntan på det blåsiga ovädret; provsmakning av kvällens julgodisbak och Ernst i tv-rutan.

tisdag 3 december 2013

Fototriss - utsikt
Veckans fototriss har temat utsikt och min favoritutsikt är från vår altan. Bilderna är tagna i arla morgonstund en höstdag i september och jag älskar att se ut över det öppna landskapet och följa årstidernas växlingar. En utsikt som ger mig lugn och ro.
Här finns fler fototrissar!

söndag 1 december 2013

Adventsfrukost

Adventstid kom till mitt ensamma hus
jag sätter i staken ett sparat ljus
något skall ske bortom frostig advent
jag väntar en gåva, som Herren sänt.
-
-Den gåvan är av ett helt annat slag
än gåvor vi ger till varann var dag
öppna din tillstängda dörr i ditt hus
så lyser i mörkret ett litet ljus.

Adventsfrukost med stenugnsbakat bröd, kanelte och lussekatter. Decembers första dag är här och vi passar på att bara vara och njuta av stunden. Temperaturen visar på någon plusgrad ute, så jag tror att lillasysters vila får bli under en promenad med vagnen, kanske till finaste vännens nya hus i byn en bit bort.

Njut din advent!