måndag 28 april 2014

Fototriss - mod
Veckans tema för fototrissen är mod. Och nog kan man behöva en stor portion mod, när denna bro passeras, några meter över ån vid vårt smultronställe. Trots att benen darrar och hjärtat slår, är det en härlig känsla av modighet som infinner sig, när man kommer över till den lummiga holmen på andra sidan.
"Det är ingen konst att vara modig när man inte är rädd"
Tove Jansson


onsdag 23 april 2014

Magnoliakvist
Är det inte fascinerande, vilken magi som gömmer sig inuti magnolians ludna knopparna? 
En kvist har plockats in och satts i en vas på köksbordet. Så vacker i all sin enkelhet!

söndag 20 april 2014

Påskdagar


Åh, vilka härliga påskdagar vi njuter av. Igår hade vi middag tillsammans med familjen och besök av påskharen förstås, som hade lämnat en skattkarta till de små i huset. 
Idag har det pysslats i trädgården och snickrats på altanen. Sol och värme, tillsammanstid och en godbit eller två, får oss att må så bra!


onsdag 16 april 2014

Blodplommon
I dagarna har mängder av skira, rosa blommor slagit ut på vårt blodplommon (Prunus cerasifera Nigra) som står i trädgården. När solen strålade från en klarblå himmel idag, hördes ett intensivt surrande från alla pollenletande insekter.
Efter den överdådiga blomningen kläs sedan alla grenar av oxblodsfärgade blad, som trillar av när hösten återvänder. Detta lilla träd är en present från min morfar och en av mina trädgårdsfavoriter!

söndag 13 april 2014

Fjädrar


I förmiddags tog vi med oss barnen och vallhunden och for till havet en stund. Söndagspromenad med stenkastning och fjäderletning längs med stranden. Vindarna var friska och stundtals förde de med sig tunga regndroppar. Vi fann en handfull fjädrar som ska fästas i en björkkrans och hälsa påsken välkommen!fredag 11 april 2014

Knoppar


För en tid sedan blev jag kontaktad av Nillas Handelsbod med förfrågan om det fanns något pysselprojekt på gång här hemma och om det skulle kunna inkludera några knoppar. Och visst var det så! I tvättstugan väntar ett litet vitrinskåp på att fixas i ordning med färg och spets. Och som pricken över i kommer dessa vackra porslinsknoppar att skruvas fast på dörrarna. Om tiden räcker till, kanske det kan bli klart efter helgen!

onsdag 9 april 2014

Persikoblommor


Nionde april och några av persikoträdets knoppar har slagit ut till de raraste, rosa blommor. Hoppas att frostgraderna och de kalla nätterna är ett minne blott, så att vi kan njuta av persikor från vår egna trädgård i sommar. 

söndag 6 april 2014

Fototriss - gult
Söndag och dags för en ny fototriss. Veckans tema är gult och den här gången tävlas det ut presentkort hos Coolstuff. Om påskharen skuttar förbi här i Råby, skulle vi önska oss en fågelholk.

fredag 4 april 2014

Kölby kvarnI förmiddags promenerade vi vid ett nytt smultronställe, Kölby kvarn, bara ett stenkast hemifrån. Kvarnen var i bruk fram till 1920-talet, numera finns endast mjölnarbostaden och ett uthus kvar. I de omgivande hagarna slingrar sig Ljungbyån fram på sin färd mot havet. En fin plats för rekreation!

Njut din dag!