onsdag 25 februari 2015

Vårtecken

I vår stora trädgård finns en liten, liten snödroppe...

Storebrors upptäckt; årets första mask!
Grönt är skönt...blåsippeblad!

Vabruari tog oss med storm och intensiva sjukdagar med de små tog all vår energi. Nu får det vara slut med krassligheter! Gårdagens prat om den meteorologiska våren fick oss börja hoppas och längta efter årstiden som sakta ska väcka oss till liv igen. 
Och minsann, i eftermiddags fick vi ett välkommet besök av solen och genast kändes tillvaron något ljusare. Tänk vad fågelkvitter och vårteckens-letande med små hjärtan gör gott! 
Våren, vi är redo!

fredag 13 februari 2015

Fotoutmaning: för två


I början av veckan ägde årets första lamning rum här i Råby. Två små ulltussar kom till världen och det är lika fantastiskt varje gång. 
Vid kvällens utfodring fick jag sällskap av lillasyster och ögonblicket som fångades på bild, blir veckans bidrag till Malins fotoutmaning. Kärlek i sin ljuvaste form - "Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt och aldrig jag lämnar det åter..."

fredag 6 februari 2015

Fotoutmaning: mörk
Mörkrostade kaffebönor och choklad med hög kakaohalt blir tillsammans en fantastisk smakupplevelse! Till eftermiddagens fikastund bjöds det en finfin kombination av dessa mörka godingar; dumlekakor och en rykande kopp kaffe. Kakorna är något av en sockerchock, även om den mörka chokladen sägs ha många gynnsamma egenskaper men vad sjutton, det är ju bara fredag en dag i veckan ;-)

Dumlekakor
175 g smör
3,5 dl mjöl
1 dl socker
2 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

20 st dumlekolor
20 st noblesse av mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser, forma små bollar och lägg i aluminiumformar.
Tryck i en dumlekola i varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Lägg på en noblesse på varje kaka, direkt när de tagits ut ur ugnen.

Hos Malin finns fler tolkningar på temat mörk.

Njut din fredag!

onsdag 4 februari 2015

I snöyranFebruari rivstartade med en sjuk lillasyster. Eländig hosta framför allt nattetid, som gör våra sömntimmar lätta att räkna på en hand. Pippi-film och tåglek är vad som får dagarna att passera. Idag fick vi dock råda bot på rastlösheten som börjar smyga sig på, och lilla hjärtat bäddades ner i vagnen för att följa med på en kort promenad. Strax efter att vi tagit oss ut, började små små snöflingor att yra omkring och den röda virvelvinden blev alldeles sprallig. Överallt och ingenstans for hon omkring. Gissa vem som nu drömmer sött på sin fårskinnsfäll ;-)


Dags att fånga sömnen!