fredag 24 april 2015

Fotoutmaning: kort


Delar av vår trädgård ligger insvept i en ljuv mandeldoft och luften är fylld surrande honungsbin. Knopparna på blodplommonen har de sista dagarna exploderat och förvandlats till söta, skira små blommor!
Underbart är dock kort och jag tar med mig kameran ut, öppnar bländaren på objektivet och går nära för att föreviga det vackra fyrverki som trädgården bjuder på. 
Bilden med det korta skärpedjupet blir mitt bidrag till Malins fotoutmaning.

söndag 19 april 2015

Insektshus

Nog är det något visst med de första små krypen som man upptäcker i trädgården framåt vårkanten. De är så efterlängtade och med sig har de ett budskap om en ljusare och varmare årstid! När man tänker efter, finns det mängder av gäster som hjälper till att få blommorna att blomma och träden att bära frukt, för att nämna något. Den biologiska mångfalden är oerhört viktig och något vi alla borde måna om! 
Idag har vi dragit ett litet strå till stacken och byggt ett insektshus till våra kära trädgårdsgäster. Allt material är återvunnet, vilket känns extra bra :-)
Insektshuset har placerats vid vårt blodplommon och vi hälsar honungsbin och vilda pollinatörer varmt välkomna! 

söndag 12 april 2015

Tolfte april


Vilken fin trädgårdshelg vi fick! Med sol, vårvärme och många härliga stunder ute i det gröna. Vår lilla damm och angränsande rabatter ska få lite struktur under våren, efter några år i glömska. Efter några timmar med spadar, skottkärra och hjälpande små trädgårdsmästare är vi en god bit på väg :-) Lördagen avslutades med kvällsmat tillagad på grillen och avnjöts i bästa sällskapet med vännerna från grannbyn.

Söndagen har bestått av hemma-kontor-fixande; var papper på sin plats, uppdaterade almanackor och så tog vi ett stort steg i riktning mot förverkligande av en dröm...några veckor till måste det få vara en hemlis men sedan...sedan ska den avslöjas!
Efter lunch trotsade vi vinden och gav oss ut på en cykeltur. Underbart att fylla lungorna med luft och fokusera på en ny vecka. En vecka som börjar med kurs i Stockholm.tisdag 7 april 2015

Vitsippor ♥
De är här nu!
Vitsippeland svämmar över av de vackraste vårtecken man kan tänka sig. En näpen bukett sprider lycka i köket och påminner om den tid som väntar.

Veckan började med en prickig lillasyster och misstänkta vattkoppor. Igen...lilla W var prickig i höstas också, hursomhelst imorgon väntar ett besök hos doktorn för att få rätsida på detta. Tills dess blir det hemmamys och vitsippekärlek i en liten bukett.

måndag 6 april 2015

Påsken 2015


Påskhelgen börjar gå mot sitt slut och vi kan summera härliga dagar fyllda av familjetid! Påskharen skuttade förbi med pyssel och godsaker till barnen, tacksam sysselsättning när vårvädret kändes långt borta.Igår dukades det långbord här i Råby när dem som vi håller allra närmst, kom på middag. Den traditionella påskmaten fick stå tillbaka för makens grillspett med himmelskt goda tillbehör. Och som dessert - ljuvlig mjölkchokladkladdkaka.


Några av gästerna bjöd in till nya festligheter; när en liten kille ska fira sin allra första födelsedag. Mysigt  
Påskhelgen avslutas nu med en kopp te tillsammans med mitt stora hjärta och veckans avsnitt av Jordskott.

Njut din kväll!