torsdag 16 juni 2011

Minipajer



Dagens lunchtips: minipajer med skinka och ost.
Enkla att göra och såå goda (framför allt kalla).
Originalreceptet kommer från boken "Maten är klar", jag brukar byta ut en del av mjölet mot graham och har man ingen kesella hemma, så fungerar det fint med crème fraiche istället.
Gör pajerna i en muffinsform, grädda 20-25 minuter i 200 grader.

Smaklig måltid!

3 kommentarer:

  1. Åh, vad gott det ser ut. De måste jag pröva.

    Cilla♥

    SvaraRadera
  2. Hur gör man sen då?? har noll koll ;)

    jag_jessika@hotmail.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jessika!
      Blanda margarin, kesella och mjöl i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör ihop till en deg.
      Låt vila i kylskåp ca 30 min.
      Sätt ugnen på 200 grader.
      Ta fram degen, dela i 12 bitar. Smörj muffinsplåten, tryck ut degen i formarna.
      Skär skinkan i tärningar, blanda med paprikapulver. Fördela skinka och ost i formarna.
      Rör ihop ägg, mjölk och peppar och häll över fyllningen.
      Grädda minipajerna i 20-25 minuter.
      Bon Appetit!

      Radera