måndag 26 september 2011

Zucchinikaka med kokos


Mmm, en underbart god kaka med smak av höst & jul.
Hittade det här receptet från svunna tider i Hushållningssällskapets medlemstidning och minsann...jag ska med ära föra det vidare till kommande generationer :-)

Håll tillgodo!

Zucchinikaka med kokos
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 dl riven kokos
1 dl olja
3 dl riven zucchini

Matfett & ströbröd eller kokos till sockerkaksformen.

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Lägg i mjöl, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver, kanel, kardemumma och kokos. Rör om.
Häll i olja och lägg i den rivna zucchinin. Blanda om.
Smörj och bröa en sockerkaksform. Häll i zucchinismeten och sätt in formen mitt i ugnen. Grädda ca 45-50 minuter.

Ät och njuuuut med ett glas kylskåpskall mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar