onsdag 25 januari 2012

Rödbetskaka


Sol, sol...strålande sol! Denna januarionsdag bjuder på fantastiskt vinterväder!
Njuter av en rykande kopp te och en bit rödbetskaka. Mums!
Rödbetskakan är superenkel att göra och smakar delicious med en krämig glasyr ovanpå.

Varsågoda: Rödbetskaka med krämig glasyr
3 ägg
3 dl socker
5 dl finrivna rödbetor
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl mjöl
1,5 dl rapsolja

Glasyr
100 g philadelphiaost
1,5 dl turkisk yoghurt
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader, smörj & mjöla en rund bakform med löstagbar botten.
Vispa ägg & socker poröst. Vänd ner de rivna rödbetorna. 
Sikta ner de torra ingredienserna & rör varsamt smeten slät.
Vänd ner oljan & rör försiktigt ihop smeten.
Häll i formen, grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna.

Vispa samman philadelphiaosten & yoghurten. Rör ner florsockret & vaniljsockret. 
Bre glasyren jämnt över kakan. Ät & njuuut!





1 kommentar:

  1. tack så hemskt mycket! ja känns helt underbart att få en till lite knodd att mysa med! oj vad speciellt detta lät, har aldrig hört talas om det innan. Men det är klart, det måste ju typ vara samma som morotskaka fast man byter mot rödbetor, japp detta måste jag testa någon dag! Tack för tipset! Kram

    SvaraRadera