tisdag 20 mars 2012

Raggmunkar


Medan mannen var på hemvärnsstämma i helgen, passade lillälskling och jag på att göra en husmansklassiker till middag; raggmunkar! Såå gott tillsammans med lingon och ett glas mjölk (hade tänkt riva morötter till också, men de hann vi äta upp medan vi väntade på maten...).
Receptet nedan mättar tre till fyra hungriga personer!


Frasiga raggmunkar:
2 dl mjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
ca åtta medelstora potatisar av fast sort
smör till stekning


Vispa mjöl, salt och hälften av mjölken. Vispa ner resten av mjölken och ägget. 
Skala potatisarna och riv dem grovt, direkt ner i raggmunkesmeten.
Smält lite smör i stekpannan, häll ca 0,5 dl smet i pannan och stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir frasiga och härligt gyllenbruna.


Ät och njuuut!



1 kommentar:

  1. Jag är väldigt dålig på att äta husmanskost, så tror faktiskt aldrig att jag lagat raggmunk! men så lätt det låter, måste jag nog ta och testa någon dag! Kram

    SvaraRadera