tisdag 1 maj 2012

Rabarbermuffins


"Sköna maj välkommen..." vilken härlig början på denna vårmånad! Sol, ledigt på en tisdag och kortvecka...det gillar vi! 
Valborgskvällen bjöd på gott grillat, hemlagad potatissallad och  försvinnande goda fusk-surdegsbröd i baguetteform. Sedan jag hittade receptet hos Helena för några veckor sedan, har de bakats så många gånger att jag nu tappat räkningen, en favorit!
Efter ett besök vid brasan, fortsatte kalaset med rabarbermuffins. Inget valborgsfirande utan rabarberpremiär! De här har en smak av sommar och smakar lika bra till kaffe eller te, som till ett glas saft. Varsågod; rabarbermuffins med mandel och kardemumma, mums!


1 dl mandel
150 g rabarber
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma


Sätt ugnen på 200 grader.
Skålla och skala mandeln.
Rör smör och socker poröst. Mixa mandeln och rör ihop med smör- och sockerblandningen.
Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en annan skål. Skala rabarbern och skär i 1 cm stora bitar, lägg dem i mjölblandningen. Vänd ner alltsammans i smör- och sockerblandningen.
Fyll tolv muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.



2 kommentarer:

  1. Så goda de ser ut! De ska jag testa något i sommar. Ha en fin första maj-kväll. Kram

    SvaraRadera
  2. å både muffinsen och brödet lätt ju jätte goda! Brödet måste jag nog allt ta och baka snart, lätt ju så gott och gillar brödet som jäser över natten, så smidigt! Kram Sofie

    SvaraRadera