onsdag 3 oktober 2012

Äppelris


Söndagens äppelplockning hos gammelmormor & gammelmorfar gav en välfylld korg. Igår  passade jag på att göra en mellanmålsfavorit, nämligen äppelris. Ett enkelt och gott mellis, som jag tyckte mycket om när jag mindre. Bäst är det kallt i en skål med mjölk, men det går likabra att äta ljummet. Prova dig fram vettja!

Äppelris
1,5 dl grötris
3-4 äpplen
4 dl vatten
ca 2-3 msk socker

Skala & tärna äpplena. Koka upp vattnet, häll i grötris och äppeltärningar. Låt koka ca 20 minuter på svag värme. Rör om då & då.

Smaka av med socker (beroende på äpplenas syrlighet kan det behövas mer eller mindre socker än vad som angivits ovan). Rör om tills sockret smält.
Serveras varmt eller kallt.

2 kommentarer:

  1. Mums! Hur mås det annars? hur många veckor är det kvar? kramar Therese

    SvaraRadera
  2. Du bakar och lagar så mycket spännande saker! alltid skoj med nya recept som man får här inne! bara toi dagar kvar nu ju, så skoj!! Kram

    SvaraRadera