söndag 29 september 2013

Ölands skördefest


I dagarna två har vi tagit bilen över bron och besökt Ölands skördefest. Mat och hantverk står i fokus under septembers sista veckoslut. 



Igår blev det några timmar i Borgholms slottsruin och Fårets dag. Innanför de tjocka murarna väntade både renässansmarknad och ett 70-tal utställare med koppling till får- och getnäringen såklart. 
"Havet till solen: Godmorgon kära sol! Låt ditt ljus spela i min yta, tränga in i mig, nå mina snäckskalsbottnar, och rita nya engram i mitt oändliga minne, nya mönster i min själ.
Låt din värme skapa vind och moln, och låt vinden rufsa mig i håret, och kratta mina grunda trädgårdar.
Spegla dig i mig och ge mig din gyllene färg. Du är kraften, jag är livet! Vi gör det en gång till, Min Älskade!"
                         
Idag styrde vi bilen söderut, till Eriksöre bygata närmare bestämt. Bland ett trivsamt myller av människor fanns hantverkare, konstnärer och odlare samlade. I pumpahuset fylldes en kasse med pumpor och från lokala producenter köpte vi med oss korv. 

Nu ska söndagen rundas av med något gott på tallrikarna. I ugnen puttrar en pulled pork, som strax är klar och doften i köket får magen att kurra, mums! 
I veckan som kommer väntar möten, fotokurs och andra skojsigheter, så den förkylning som jag dragit på mig under helgen, passar inte in i kalendern.  Dessutom är det dags för skifte i det gudmundssonska hemmet, mannen ska vara pappaledig och jag ska bege mig till jobbet några dagar i veckan. Nästan ett och ett halvt år sedan sist...

Dags att duka bordet! 


4 kommentarer:

  1. Men vad det ser ut att varit ett härligt besök! Blir så sugen att göra nåt kul med våra äpplen, har gjort paj i fredags men det finns ju mer att göra. Tack för fina kommentaren, hoppas er söndag fortsätter på bästa sätt! kram

    SvaraRadera
  2. Se ut som dere har kost dere, fine bilder, jeg kommer i høststemning :-)

    SvaraRadera
  3. Min mamma och pappa brukar åka ner dit och är alltid så nöjda och varje år tänker jag att vi också ska försöka ta oss er. Men nepp, vi kom inte dit i år heller. Men som sagt det verkar ju så mysigt! här är det också snart jobb för min del, men 3 månader kvar har jag i hemmets lugna vrå! kram

    SvaraRadera
  4. Mysigt ! och dom där kanderade äpplena ser verkligen tok goda ut !! :)
    Jag tycker absolut du ska testa lakritskolan till jul - jag törs nästan lova att den kommer göra succe !
    Kram

    SvaraRadera