fredag 26 september 2014

Råriven äppelkaka på mormors vis


Fredagsfika på altanen! På farmors servis serveras råriven äppelkaka efter ett recept från mormor. Och huvudingrediensen är min absoluta favoritsort - citronäpple. Ett ljuvligt gott recept, kanske något att prova till helgen?

Njut din fredag!

Råriven äppelkaka på mormors vis
Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
0,25 dl kallt vatten

Fyllning:
100 g mjukt smör
2, 5 dl socker
2 ägg
4-5 äpplen

Blanda ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en form och låt vila i kylen ca 1 timme (behöver inte förgräddas!).
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i sänder.
Skala äpplena och riv dem grovt. Blanda med smör och socker och häll fyllningen i pajskalet.
Grädda äppelkakan mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar