lördag 11 juli 2015

Dinkelvåfflor


Supergott kvällsmellis för hungriga magar. Dinkelvåfflor med nyttiga, nyplockade bär och vispad kokosgrädde som tillbehör.


Lyx att kunna gå ut i trädgården och skogskanten och hämta in dessa färgglada godsaker till kvällens måltid.


Receptet på dinkelvåfflorna kommer från senaste numret av Lantliv Mat & Vin, ett mycket inspirerande magasin!
Jag dubblerade ingredienserna, vilket gick finfint och det räckte gott till fyra personer. Vill du prova att göra dessa, så smörj ditt våffeljärn inför varje gräddning annars tenderar våfflorna att fastna.

Dinkelvåfflor
5 dl siktat dinkelmjöl
2,5 tsk bakpulver
100 g smör
4 ägg
6 dl mjölk

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop dinkelmjöl och bakpulver.
Dela äggen i gulor och vitor, vispa äggvitorna till hårt skum.
Rör ner smält smör, äggulor och mjölk i mjölblandningen.
Blanda med luftiga tag i äggvitorna i smeten och grädda i smörat våffeljärn.

2 kommentarer:

  1. Låter väldigt gott! Det måste jag testa! Vispar ni grädden precis som vanlig grädde?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan verkligen rekommendera våffelreceptet! Hittade kokosgrädde i mejerikylen, god i smaken och snäll mot känsliga magar. Droppade i några droppar citron innan vispning.

      Radera