tisdag 2 februari 2016

Semlemuffins


Februari är semlans tid och idag hade vi efterlängtad premiär! Barnen hjälpte såklart till med att baka och resultatet blev en variant av den klassiska semlan; semlemuffins med smak av kardemumma. 

Semlemuffins
100 g smör
4 ägg
3 dl socker
1 dl mjölk
4 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 nypa salt

Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken.
Blanda de torra ingredienserna, häll i äggsmeten tillsammans med smör/mjölk.
Fyll 12 st stora muffinsformar.
Grädda i 200 grader, mitt i ugnen ca 12-15 minuter.

Låt muffinsarna svalna på galler under bakduk, skär sedan en trekantig bit av toppen, fyll med mandelmassa och grädde. Pudra florsocker över semlemuffinsen innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar