onsdag 8 februari 2012

Choklad- & blåbärsmuffins med smörkräm


På mindre än en vecka har vi hunnit med 
att baka dessa godingar två gånger (och veckan är inte slut än...)!
Choklad- & blåbärsmuffins med smörkräm, mmmums!

Grundrecepet på muffinsen kommer från "Sju sorters kakor" 
och inspirationen till smörkrämen fick jag hos Sofie.
Förutom 100 gram rumsvarmt smör, 2,5 dl florsocker, 
2tsk kokande vatten, 4 msk kakao
 hade jag också i en skvätt kaffe i smörkrämen.

I strävan efter den magiska muffinsen
är baktiden i ugnen A och O. 
De här muffinsen blir absolut bäst
om de gräddas i prick åtta minuter!



3 kommentarer:

  1. Mmm! Wow!!! Det ser verkligen smaskens ut!!!

    Ha en finfin lördag!

    Kram Emelie och Elin

    SvaraRadera
  2. De låter ju så galet gott, min sambo är älskar ju framförallt blåbär men även choklad och jag tvärtom. Så dessa borde vi ju verkligen gilla. Funderar på om jag ska baka dessa imorgon till alla-hjärtans-dag som jag kom på nyss att det är imorgon! Smart att ha i en skvätt kaffe i chokladkrämen, kan tänka mig att smaken blir lite fylligare då!!

    SvaraRadera
  3. Mums så gott det såg ut!
    Måste jag nog prova!

    Ha det bra!

    Kram Liza

    SvaraRadera