måndag 12 november 2012

Frysta tårtor


Alltså, vad fiffigt det är med bakverk som är färdiga att servera direkt från frysen! 
Under helgens kalas dukade vi fram två tårtor, supergoda och sååå enkla att göra; frusen espressotårta samt fryst citronmoussetårta med passionsfrukt. Mums!
Båda görs på en botten av 300 g mandelmassa, 1 ägg & 2 äggvitor (samt 1 msk kakao till espressotårtan), gräddas i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 20 minuter.

Espressofyllning:
4 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1,5 msk espressopulver
2 äggulor

Citronmoussefyllning:
4 dl vispgrädde
1 dl florsocker 
1 citron (skal + juice)
garnera med 4 passionsfrukter



1 kommentar:

  1. perfekt med bakverk man kan göra dagarna innan och sen bara ställa fram när gästerna kommer!

    SvaraRadera