måndag 7 januari 2013

Broccoli- & purjolökspaj med soltorkade tomater


Det har blivit vardag igen och det är dags att börja med veckomatlistan. Inget mer "Vad ska vi äta idag"-funderande, som här hemma allt som oftast då resulterar i pasta, pasta, pasta. Nä, ordning & reda och en fröjd när hungriga magar börjar kurra.
På dagens rad stod broccoli- & purjolökspaj med soltorkade tomater. Grabbarna mina är aningen skeptiska till vegetariska rätter, men två portioner vardera är ett toppbetyg!

Broccoli- & purjolökspaj med soltorkade tomater
Pajdeg
125 g smör
3 dl mjöl
1 msk linfrön
2 msk kallt vatten

Fyllning
250 g färsk broccoli
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
soltorkade tomater
1,5-2 dl västerbottenost (eller vad som finns hemma)

3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka samman smör, mjöl & linfrön. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en deg och tryck ut i en pajform. Ställ in i frysen i 10 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.
Skär broccolin i bitar & koka i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Strimla purjolöken, skala & hacka vitlöksklyftan och fräs löken i en stekpanna tills purjolöken känns mjuk.
Lägg broccoli, lök, västerbottenost & grovhackade soltorkade tomater i pajskalet.
Vispa ihop ägg & matlagningsgrädde, salta & peppra. Häll äggstanningen över pajen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Varsågoda, njut av dagens middagstips!

2 kommentarer:

  1. Låter väldigt gott! Tack för tips! Det ska vi göra i veckan. Kram från mig

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, kan behövas, är inne i en svacka vad gäller matlagning. Nästa vecka börjar vi därför med Matkasse. Har ni testat det?

    SvaraRadera