onsdag 24 juli 2013

Yoghurtglass


För en tid sedan köpte jag ett exemplar av boken Lomelinos glass. Jag bläddrar gärna i receptböcker, så som andra läser veckotidningar. Och den här boken är inget undantag.
Igår kväll provade vi att göra Blåbärs- och yoghurtpinnar och idag var det provsmakning!




Kallt, tyckte lillasyster! Receptet var enkelt med endast fem ingredienser; blåbär, socker, citron, turkisk yoghurt och honung. Glasspinnarna föll nog mest oss vuxna i smaken, med sin syrlighet och touch av honung. Till nästa gång är önskemålet lite mer sötma.

Här är receptet, som räcker till fyra stycken isglassformar.
75 g blåbär
0,25 dl socker
1 msk pressad citron
2,5 dl turkisk yoghurt 10%
2 msk honung

Häll blåbär, socker & pressad citron i en liten kastrull. Låt småkoka 5 minuter. Låt svalna & mixa sedan till en puré.
Blanda turkisk yoghurt & honung. Varva yoghurtblandningen & blåbärspurén i glassformarna, stick i glasspinnarna & ställ in i frysen i 3-4 timmar.

3 kommentarer:

  1. Mums låter ju gott, ser goda ut också :)

    SvaraRadera
  2. Mums så gott! Finns det bra recept för glassmaskin i boken också, jag är så sugen på att köpa boken :D

    Hoppas allt är bra med er och att ni har en underbar sommar! Kram

    SvaraRadera
  3. Vad gott det lät, jag kanske får ta och skaffa mig några glassformar!

    SvaraRadera