söndag 10 november 2013

Fika till Far


Söndag tionde november och alla pappors dag, som storebror uttryckte det. Imorse bakades fika till far; en enkel lingonkaka med vaniljkräm. Mums för både små och stora magar. Och ännu bättre smakade det förstås med fyra generationer samlade vid kaffebordet. 

Lingonkaka med vaniljkräm
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 dl lingon (behöver inte tinas om de är frysta)
1 dl kokande vatten

7-8 dl vaniljkräm
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform och ströa med kokos.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och lingon. Vänd ner i äggsmeten.
Koka upp vattnet och rör ner det i smeten och häll alltsammans i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt sedan svalna och dela kakan i två delar.
Gör vaniljkrämen, bred på kakan och lägg på den andra delen. Sikta över florsocker.


3 kommentarer:

  1. vilken god kaka detta låter som och roligt med lingon i!

    SvaraRadera
  2. Det där ser ju inte fel ut alls...så sugen på en bit nu. Det nalkas barnkalas här hemma så jag får nöja mig med godis till dess ;) kram

    SvaraRadera
  3. åh så gott! mums mums och vad fin kakan är!

    SvaraRadera