torsdag 27 juni 2013

Jordgubbs- & rabarberkaka


När vi firade bröllopsdag, dukades denna goding fram på fikabordet; jordgubbs- & rabarberkaka. Den bakas med några få ingredienser från skafferiet och toppas med trädgårdens bär. I detta fallet blev det jordgubbar och de sista rabarberna.

Jordgubbs- & rabarberkaka
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver

1 näve jordgubbar
1 näve rabarber
1 tsk potatismjöl
100 g mandelmassa

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj & bröa en löstagbar form.
Smält smöret, blanda i socker, ägg, mjöl & bakpulver. Bred ut smeten i formen.
Skär rabarbern i mindre bitar, blanda med potatismjöl och lägg på kakan. Toppa med delade jordgubbar..
Riv mandelmassan grovt, strö över kakan.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt svalna, sikta över florsocker innan servering.

2 kommentarer:

  1. mums så gott detta lät, detta recept sparas inför sommarens alla fikor!

    SvaraRadera
  2. Å så gott. Tack för tipset. Kram.

    SvaraRadera